PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA RĂZBOI, ÎNAPOI! – VIDEO

LA RĂZBOI, ÎNAPOI! – VIDEO

de admin
25 vizualizări

La placinte inainte, la razboi inapoi! Publicarea modelului certificatului medical pe care tinerii sunt obligati sa il detina la recrutare, in perioada starii de razboi, a creat o adevarata isterie. Informatia a invadat rapid retelele de socializare, iar mesajele impotriva inrolarii obligatorii au impanzit internetul. Obligatia serviciului militar in caz de razboi nu este o noutate. Se pare insa ca odata cu situatia tensionata din Ucraina, multi tineri se gandesc serios la scenariul sumbru de a fi recrutati. Mai mult, ideea ii nemultumeste pe multi dintre ei, care recunosc ca ar face orice pentru a scapa de recrutare.
Zicala „daca-i ordin cu placere” se pare ca nu li se potriveste tinerilor de astazi. Publicarea modelului certificatului medical pentru recrutare in perioada starii de razboi i-a speriat pe multi dintre ei. Dupa ce si-au dat seama ca in caz de razboi, trebuie sa participe si ei ca militari, s-au revoltat, cel putin pe retelele de socializare, unde au curs mesaje peste mesaje impotriva serviciului militar obligatoriu.
“Să-și trimită neamurile lor la război!”, este doar un astfel de mesaj contra.
In timp ce unii recunosc ca ar prefera sa plece din tara sau sa profite de orice problema medicala, pentru a scapa de inrolare, altii spun ca ar accepta cu ochii inchisi sa lupte pentru tara.
O alta problema este si faptul ca in eventualitatea in care Romania ar trebui sa se mobilizeze pentru un razboi, multi rezervisti sunt plecati la munca, peste hotare.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe