PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ATENȚIE LA CARNEA DE MIEL – VIDEO

ATENȚIE LA CARNEA DE MIEL – VIDEO

de admin
11 vizualizări

Sarbatorile Pascale se apropie cu repeziciune, iar cu totii suntem obisnuiti sa avem pe masa, in duminica Invierii, carne de miel. Ofertele comerciantilor vin pe banda rulanta in preajma sarbatorilor, dar mielul nu trebuie cumparat de oriunde. Medicii veterinari ii sfatuiesc pe cumparatori sa aiba mare atentie daca sunt respectate normele igienico-sanitare atunci cand achizitioneaza carne de miel.

Chiar daca isi pun sanatatea in pericol, unii nu se sfiesc sa cumpere, desi conditiile nu sunt prielnice si nu se respecta normele igienico-sanitare. In aceste conditii sfatul medicilor veterinari este sa cumparati carne de miel doar din macelarii, din piete sau spatii special amenajate.

Carnea de miel trebuie sa fie neaparat stampilata de un medic veterinar, sa fie elastica, sa nu fie lipicioasa sau urat mirositoare. Altfel riscati sa va imbolnaviti.

Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor vor intensifica controalele in apropierea sarbatorilor pascale. Vor fi identificati producatorii de carne de miel, precum si unitatile in care se sacrifica miei pentru a se vedea daca exista autorizatii pentru comercializare si daca sunt respectate normele igienico-sanitare.

 

ECHIPA: Valentin Popescu / Radu Constantinescu

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe