PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LUPTA ÎMPOTRIVA DROGURILOR – VIDEO

LUPTA ÎMPOTRIVA DROGURILOR – VIDEO

de admin
11 vizualizări

Agentia Nationala Antidrog  prin structura teritoriala, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Dambovita, a lansat  lansarea concursului naţional “Mesajul meu antidrog”. Ajuns la cea de-a XI-a editie, concursul reprezinta un proiect cu traditie al Agentiei Nationale Antidrog si un exemplu de bune practici in domeniul cooperarii cu institutiile reprezentative din mediul scolar. Implementarea proiectului la nivelul judetului se va face pana la data de 16, cand cei mai buni participati vor fi raspaltiti pentru pricepere.

Demarat din anul scolar 2003-2004, concursul are ca scop prevenirea consumului de droguri prin cresterea nivelului de informare, educare si constientizare a elevilor in cadrul activitatlor scolare si extrascolare, cu caracter cultural , artistic sau sportiv, sau care presupun realizarea unor creatii personale, prin intermediul carora sa se promoveze un mesaj antidrog.

Conceput a se desfasura sub forma unei competitii nationale, proiectul urmareste, in acelasi timp, stimularea creativitatii artistice a tinerilor in diferite domenii cu ar fi cel literar, de creatie, film, creatie pagini web, oferind astfel o motivatie reala pentru a crea, dar si un spatiu de exprimare artistica.

De asemeni, este vizata si implicarea in mai mare masura a copiilor si tinerilor in activitati preventive, ca alternativa de viata sanatoasa la consumul de droguri.

Concursul devenit deja traditie in judetul Dambovita nu nu i-a lasat deloc indiferenti pe copii.

Din nefericire, desi recunosc consumul de droguri ca o problema majora a societatii autoritatile nu finanteaza asa cum se cuvine  aceste proiecte.

In cele zece editii desfasurate pana in prezent, la nivel local au fost implicati numerosi tineri care si-au exprimat prin diverse forme opiniile si atitudinile fata de consumul de tutun, alcool si droguri, constientizand in acest fel si consecintele negative asociate acestora. Coordonatorul Centrului antidrog Dambovita a reamintit ca anul trecut la campanie au participat 229 de elevi.

Elevii si cadrele didactice care doresc sa participe cu lucrari pot accesa  website-ul Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita pentru a consulta  regulamentul concursului.

 

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe