PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ATENȚIE LA MICI – VIDEO

ATENȚIE LA MICI – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Atentie de unde cumparati carne de mici pentru gratar! Pentru ca romanii nu pot sa conceapa ziua libera de 1 mai fara o iesire la iarba verde alaturi de prieteni, muzica tare si distractie, inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului au intetit controalele si va sfatuiesc sa aveti grija de unde cumparati carnea tocata. Din dorinta de a obtine cat mai mult profit comerciantii apeleaza uneori la metode nesanatoase pentru a vinde chiar si carne mai veche.
Chiar dacă vremea se anunţă ploioasă, de 1 Mai cu siguranta vor fumega tradiţionalele grătare cu mititiei. Carnea de mici congelată are valabilitate un an, dar nu este tocmai sănătoasă pentru consum după atâta timp. Specialiştii ne sfătuiesc să alegem carnea proaspătă sau refrigerată cu termen de valabilitate corespunzător. Totodata clientii ar trebui sa verifice si ingredientele.
Nimeni nu ştie insa de câte ori au fost congelaţi sau cum au fost păstraţi, asa ca petrecaretii trebuie sa se uite cu atentie la ce cumpăra. Ca să reziste mai mult carnea, unii producători dar si vanzatori apeleaza la tertipuri. Totodata, multi isi inchid magazinele in perioada controalelor, pentru a scapa de amenzi.
Cu sau fara mustar, de porc sau de vita, mancarea preferata a romanilor nu va lipsi nici in acest an de pe gratare. Distractie poate sa inceapa atata timp cat alegeti carnea cu atentie si nu riscati ca dupa petrecerea de 1 mai sa ajungeti direct la spital.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe