PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ATENȚIE LA URȘI ÎN DRUMEȚIILE DIN MINIVACANȚĂ

ATENȚIE LA URȘI ÎN DRUMEȚIILE DIN MINIVACANȚĂ

de Andrei Oprescu
453 vizualizări

Minivacanța de Sfânta Maria este prilejul perfect pentru o fugă la munte. Aer curat, liniște și peisaje de poveste, dar și pericole pe măsură. În ultimele zile urșii au atacat mai mulți turiști, iar jandarmii sunt în alertă maximă. Vor fi în misiuni zilele acestea pe mai multe trasee și recomandă turiștilor ca înainte de a pleca în excursie să se informeze asupra intinerariului propus, gradului de dificultate al traseului, starea vremii, starea de funcționare a mijloacelor de transport pe cablu și să fie precauți cu urșii, a căror prezență este din ce în ce mai mare.
Jandarmii montani de pe valea Prahovei au intervenit în ultimele zile pentru recuperarea mai multor grupuri de turiști care coborau de pe Poiana Coștilei, Vârfu Omu, Babele și Sfinx spre Sinaia, Bușteni și Azuga.Ei recomanda grupurilor de turiști care sunt surprinși de lăsarea întunericului să facă gălăgie pe timpul deplasării pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice și să nu mai pornească în drumeții neechipați.
Salvamontiștii și jandarmii montani îi sfătuiesc pe turiști ca în caz de accident să apeleze numărul unic de urgenţă 112. Două turiste din Cehia au dat nas în nas cu ursul pe drumul dintre cabana Mălăiești și Bușteni! Acestea s-au speriat, însă au reușit să se urce într-un copac
Un echipaj de jandarmi le-a venit în ajutor. Între timp, în zonă au sosit și alți turiști. De asemenea, oamenii legii recomandă ca amatorii de drumeții să nu consume băuturi alcoolice și să nu deterioreze amenajarile turistice, marcajele sau indicatoarele.

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe