PRIMA PAGINĂ » Utile » DAMBOVITA » AU ADUS TROFEUL ACASĂ, LA GĂEȘTI

AU ADUS TROFEUL ACASĂ, LA GĂEȘTI

de Andrei Oprescu
44 vizualizări

Sunt tineri, sunt frumoși și au o pasiune comună: muzica folk. Patru adolescenți din Găești, parte a grupului New Generation, al Casei de Cultură, au reușit să obțină trofeul Festivalul Capitala Muzicală Sibiu, la secțiunea folk-grupuri. Cei patru au impresionat juriul din care au făcut parte nume mari ale muzicii românești. Și la secțiunile muzică ușoară și muzică populară, tinerii găeșteni s-au întors cu premii și mențiuni.
Ei sunt Mariana, Denisa, Lavinia și Alexandru, Grupul New Generation pregătit de Mariana Ionescu și Orton, care a reușit să obțină anul acesta trofeul secțiunii folk-grupuri la Festivalul Capitala Muzicală Sibiu. În timp ce alți tineri de vârsta lor sunt acaparați de gadget-uri și tehnologia modernă, cei patru au ales să rămână boemi și să își dezvolte pasiunea pentru muzica folk. Cu o interpretare modernă, grupul a impresionat juriul din care au făcut parte Horia Moculescu, Mihai Alexandru și Zoe Alecu.
Anul acesta au cântat pentru România și asta le-a adus noroc. Mariana Ștefan și Lavinia Nae au obținut premii și individual la secțiunea Muzică Ușoară. Cu diplome, mențiuni și premii speciale s-au întors acasă și Gabriel Florea și Nicoleta Stoica (instructor Cătălin Dragomir).
Festivalul Capitala Muzicală a avut loc în perioada 23 – 25 august la Sibiu. Cei mai talentaţi copii şi tineri s-au întrecut vocal şi la măiestrie instrumentală la secţiunile Festivalului: folk, muzică populară, muzică clasică şi muzică ușoară.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe