PRIMA PAGINĂ » AU AJUNS LA DISPERARE!

AU AJUNS LA DISPERARE!

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Patronii rusi de la Mechel Targoviste nu vor sa plateasca datoriile catre fostii angajati! Mai mult, muncitorii care au scapat pana acum de concedieri se pot trezi si ei cu bani mai putini. Rusii le cer sa renunte la prime si salarii compensatorii! Sindicalistii sustin ca nu pot accepta aceste conditii si cel mai probabil, vor merge in instanta. Cat despre cei 530 de angajati concediati sansele sa vada vreun leu de la patronatul rus sunt foarte mici. Singura solutie este ca statul sa le plateasca salarii compensatorii de la Fondul de Garantare.

 

Au fost lasati singuri in fata unor patroni care par sa aiba un singur gand: sa falimenteze cel mai mare combinat metalurgic din tara. Acest muncitor, ca si restul angajatilor de la Mechel Targoviste, se gandeste cu groaza la ziua de maine. Vor mai fi chemati la munca? Vor mai avea posibilitatea de a-si intretine familiile? De luni de zile asteapta un raspuns de la patronatul rus. Combinatul insa se indreapta cu pasi siguri spre faliment De mai bine de doua luni, cei 530 de angajati concediati de la Mechel Targoviste nu au mai primit niciun ban, nici salariul pentru perioada de preaviz, nici banii pentru concediul de odihna. Patronatul rus nu are de gand sa plateasca vreun leu si lasa aceste datorii sa fie platite de stat. Singura sansa pentru cei 530 de damboviteni ar putea fi Fondul de Garantare, de unde ar primi trei salarii compensatorii, dar nu mai mult de 6600 de lei de persoana.

 

La Mechel Targoviste mai sunt 1400 de angajati. In jur de 100 mai sunt acasa, primind 75% din salariu. Pe toti ii asteapta vremuri din ce in ce mai grele. Patronatul rus le-a cerut sa renunte la prime, salarii compensatorii si unele sporuri.

La Mechel Targoviste activitatea a fost reluata, insa productia ramane pe stoc, pentru ca nu sunt cumparatori.

ECHIPA: Madalina Zabava / Viorel Mateescu

http://youtu.be/RGv8fI4H6pE

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe