PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU CÂȘTIGAT TIMP – VIDEO

AU CÂȘTIGAT TIMP – VIDEO

de admin
2 vizualizări

Au primit inca o sansa sa ingrase porcul in Ajun! Evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a-IV-a si a VI-a trebuia sa inceapa astazi insa Ministerul Educatiei a luat saptamana trecuta decizia de a le amana cu aproape o luna pentru ca scolarii sa se familiarizeze cu subiectele. La sfarsitul lunii martie au fost publicate si modelele de subiecte pentru evaluare. Cei care nu s-au pregatit, mai au la dispozitie cateva saptamani pentru a se pune cu burta pe carte.
Daca s-ar fi respectat calendarul initial al evaluarilor nationale, astazi elevii de clasa a II-a ar fi fost in febra examenelor. Scolarii au castigat insa timp pentru a se familiariza cu aceste teste, pentru ca sunt pe model international. Evaluarile vor fi fara note si fara clasamente si timpul alocat testelor va fi mult mai scurt. Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei, evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate să aibă loc începând cu 6 mai, au fost amânate pana pe 28 mai, primii care vor fi testati fiind elevii din clasa a IV-a. Acestia vor fi urmati de scolarii din clasa a –II-a evaluati la matematica si limba romana si cei de clasa a VI-a testate la limba si comunicare, matematica si stiinte ale naturii.
Ramane de vazut insa daca elevii vor profita de acest timp pentru a se pregati.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe