PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE MAI ÎNTÂMPLĂ ȘI MINUNI – VIDEO

SE MAI ÎNTÂMPLĂ ȘI MINUNI – VIDEO

de admin
15 vizualizări

Ai carte, ai parte! Proverbul nu li se potriveste insa absolventilor de facultate, care incearca sa intre pe piata muncii. Multi dintre ei primesc imediat dupa diploma de licenta si una de somer. In Dambovita, de exemplu, in mod normal, numeri pe degete numarul job-urilor pentru cei cu studii superioare. Cand oferta este de mai mult de 10 de posturi, este sarbatoare pentru somerii cu carte. Asta s-a intamplat si la inceputul acestei saptamani, cand se inregistreaza peste 40 de posturi pentru absolventii de facultate.
Aceasta tanara din Targoviste lucreaza la o fabrica din domeniul panificatiei. Spune ca nu se gandeste sa urmeze o facultate, pentru ca in domeniul unde munceste acum sunt sanse mai mari de a-ti gasi un post liber, decat daca ai fi absolvent cu studii superioare.
Adevarul este ca absolventii de facultate au nevoie de mult noroc pentru a reusi sa se angajeze. In Dambovita, oferta de munca pentru ei este mai mereu saraca. Sanse mai mari de angajare au in aceasta saptamana insa, cand se poate vorbi despre un numar record de job-uri disponibile pentru cei cu studii superioare. Din 160 de posturi, peste 40 sunt pentru somerii cu carte.
De altfel, cea mai bogata oferta este in domeniul formarii profesionale, la mare cautare fiind consilierii cu experienta in implementarea proiectelor. Atentie insa, candidatii trebuie sa aiba cel putin trei ani vechime. Pe lista angajatorilor se numara si statul, mai bine zis Directia de Asistenta Sociala din Targoviste, care cauta psihologi, asistenti sociali, dar si un sef de serviciu. Toate cele pete 40 de job-uri penrtu cei cu studii superioare sunt in Targoviste.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe