PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU CONFECȚIONAT MĂRȚIȘOARE PENTRU MAME

AU CONFECȚIONAT MĂRȚIȘOARE PENTRU MAME

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

În prag de primăvară copiii de la o grădiniță din Târgoviște au participat la un atelier de suflet. Au dorit să le transmită mămicilor cele mai frumoase mesaje de 1 martie așa că s-au pregătit din timp. Și-au arătat talentul și îndemânarea și au confecționat cele mai frumoase mărțisoare.
Veseli, cu multă imaginație și dorința de a le transmite mămicilor un mesaj special, copiii de la grădinița Model din Târgoviște s-au apucat de confecționat mărțișoare. Educatoarele și-au dorit să-i introducă în atmosfera de sărbătoare. Le-au povestit despre semnificația mărțișorului, legendele din jurul acestui simbol și au pregătit materiale tradiționale. Cei mici au avut la dispoziție boabe de porumb, cafea, orez colorat și paste.
Mărțișoarele vor fi expuse la Casa Corpului Didactic și astfel preşcolarii au ocazia să-şi prezinte rezultatele muncii lor, cu atât mai mult cu cât creaţiile sunt originale şi deosebite. O parte din ele vor ajunge și la mămici.
Martisorul este strans legat de legenda Babei Dochia, ziua de 1 Martie fiind numita Martisor, Baba Dochia sau chiar Dragobete cap de primavara. Inspirat dintr-un personaj crestin, Sfanta sau Mucenica Eudochia, sarbatorita pe 1 Martie, Dochia este cea care, in mai multe variante ale povestii, urca pe munte prea devreme primavara si moare din cauza frigului. Snurul acestuia – alb si rosu – reprezinta imbinarea dintre iarna si primavara, dintre frig si cald, dintre intuneric si lumina.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe