PRIMA PAGINĂ » Utile » IALOMITA » IALOMIȚENII SE PREGĂTESC PENTRU PAȘTI

IALOMIȚENII SE PREGĂTESC PENTRU PAȘTI

de Andrei Oprescu
42 vizualizări

Paștele este abia pe 28 aprilie anul acesta așa că producătorii din Ialomița nu au mai grăbit trufandalele ci au întârziat puțin plantarea lor. Răsadurile sunt gata, solariile pregătite iar agricultorii spun că se anunță un an bun. Pentru ca în puțin timp intrăm în postul Paștelui, unii au pregătit o primă serie de trufandale și pentru această perioadă.
Ștefan Mangiurea are în localitatea Gheorghe Lazăr din Ialomița mai multe solarii. A semănat anul acesta 12.000 de fire de ardei și roșii și speră să obțină o producție bună. Fermierul spune că secretul său îl reprezintă gunoiul de grajd, pe care îl folosește ca să stimuleze solul.
La 20 de kilometri distanță, într-o altă localitate, la Sudiți, fermierii au semănat spanacul și verdețurile care vor ajunge pe tarabe înainte de Paște. Pentru că Paștele este anul acesta abia pe 28 aprilie, legumicultorii au semănat mai târziu ceapa verde, usturoiul și verdețurile pentru drob.
Fermierii vin și cu o veste bună. Nu vor crește prețurile față de anul trecut. Asta și pentru că vremea a ținut cu ei.
sursa :TVIALOMITA.RO

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe