PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU DELAPIDAT BUGETUL PRIMĂRIEI – VIDEO

AU DELAPIDAT BUGETUL PRIMĂRIEI – VIDEO

de admin
0 vizualizări

Doua angajate ale uni primarii din judetul Giurgiu sunt arestate la domiciliu dupa ce politistii au descoperit ca au delapidat bugetul institutiei cu 900.000 lei. Ele sunt cercetate acum pentru delapidare si fals intelectual. Politistii le-au prezentat insantei cu propunere de arestare preventiva, magistratii girgiuveni luand masura arestului al domiciliu pe perioada de 30 de zile.
Este vorba de casiera şi contabila Primariei comunei giurgiuvene Daia, care au fost reţinute de poliţişti pe 25 iunie, în urma unor percheziţii domiciliare.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01.01.2010 – 16.10.2013, la Primaria Daia s-au efectuat plăţi nelegale în sumă de 758.199 lei, pentru drepturi de personal, drepturi de asistenţă socială, respectiv bunuri şi servicii, fără a avea la bază documente justificative care să ateste existenţa obligaţiei de plată şi confirmarea prin semnătură a primirii sumelor de către persoanele îndreptăţite în acest sens. Prejudiciul adus bugetului local în perioada respectivă se ridică la suma de 935.163 lei. În dimineaţa zilei de 25.06.2014 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciului de Acţiuni Speciale de la I.P.J. Giurgiu au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile celor două femei, ocazie cu care s-a indisponibilizat şi declarat ca sechestrat o cotă parte din imobilul cu destinaţia de locuinţă aparţinând uneia dintre funcţionare, bun în valoare aproximativă de 50.000 lei. În aceeaşi zi faţă de cele două persoane s-a dispus măsura reţinerii. Apoi au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu şi respectiv Judecătoriei Giurgiu cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Instant a emis pe numele lor mandate de arestare la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Andrei Sfetcu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe