PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CASCADA “FANTOMĂ” – VIDEO

CASCADA “FANTOMĂ” – VIDEO

de admin
80 vizualizări

Turistii care ajung in aceasta perioada la munte, mai exact pe Valea Caraiman din apropierea statiunii Busteni,pot avea parte de un fenomen natural mai putin obisnuit Cascada “Vanturisul Caraimanului” poate fi admirata in toata splendoarea sa, aceasta fiind perioada in care acumularile de apa provenite din topirea zapezii si a ploilor formeaza 3 caderi de apa extrem de spectaculoase,rar intalnite pe teritoriul tarii noastre.

Situata in apropierea cabanei Caraiman, cascada se formeaza in aceasta perioada a anului la altitudinea de 2.000 de metri iar ultima cadere de apa, care este si cea mai spectaculoasa, ajunge pana la 1.700 de metri altitudine.Zeci de paraiase formate din topirea zapezii de pe platoul muntilor Bucegi se aduna deasupra vaii adanci iar debitul mare de apa porneste in cadere de pe crestele muntilor Jepii Mici. Traseul turistic ce face legatura intre statiunea Busteni si aceasta zona este interzis accesului public pe perioada iernii, insa imediat dupa topirea zapezilor acesta este luat cu asalt de catre iubitorii drumetiilor montane.

Dupa aproximativ o ora de coborare de la Telecabina Babele sau doua ore si jumatate de urcare din statiunea Busteni, turistii ajung in punctul din care cascada se dezvaluie in toata splendoarea sa. Strajuita in stanga si in dreapta de crestele muntilor, intr-un peisaj uimitor, ultima cadere de apa masoara aproximativ 100 de metri. Din cauza faptului ca aceasta poate fi vazuta doar o scurta perioada din an, Cascada “Caraiman” mai este numita de oamenii muntelui si Cascada “Fantoma”.

Cascada “Caraiman” nu este foarte cunoscuta publicului larg, si asta datorita perioadei scurte in care poate fi admirata dar si a altitudinii mari la care se formeaza,nefiind vizibila de la baza muntelui. Poate fi observata cu usurinta insa din telecabina Busteni – Babele, iar foarte multi turisti ajung la baza acesteia pe traseul marcat cu cruce albastra care strabate muntele pe sub firele telecabinei. Iar cei care ajung aici se pot bucura si de peisajele deosebite ale zonei, pline de flora multicolora, stanci abrupte si prapastii impresionante dar si de o panorama deosebita a statiunii Busteni si muntilor Baiului.

Mihai Eremia
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe