PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU FUGIT DE BACALAUREAT – VIDEO

AU FUGIT DE BACALAUREAT – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Au dat bir cu fugitii de la prima proba scrisa a examenului de bacalaureat! Sute de candidati din sudul Munteniei au ales sa absenteze de teama ca nu sunt suficient de pregatiti ca sa rezolve cerintele, sau pur si simplu din dezinteres. Cei mai multi si-au motivat absenta prin faptul ca pana la sesiunea din toamna se vor pune cu burta pe carte.
Pentru ca nu au nevoie de diploma de bacalaureat sau se tem de un esec, sute de absolventi ai clasei a XII-a au ales sa nu se mai prezinte la probele scrise. Luni candidatii la examenul maturitatii au sustinut proba la disciplina limba si literatura romana, care nu a fost lipsita de incidente. Pe langa tentativele de frauda din fiecare judet, au fost completate si liste intregi cu absenti. Astfel, cei mai multi candidati care au fugit de examen au fost in Teleorman- 183, dar si in judetul Dambovita au fost inregistrate un numar de 143 de absente la aceasta proba. In clasamentul absentilor a urmat Calarasi cu 101 candidati care au spus “pas” probei. De limba romana au fugit si argesenii, 98 de absenti fiind inregistrati aici. Si in Giurgiu 50 de elevi au ales sa nu mai sustina aceasta proba scrisa. Cei mai multi dintre cei care au absentat nu ar fi avut nicio sansa sa ia bacalaureatul si, de aceea, au luat decizia sa amane sustinerea examenului de maturitate pana in toamna.
Pe 2 iulie urmează proba obligatorie profilului şi specializării, respectiv: matematică sau istorie. Pe data de 4 iulie este stabilită proba scrisă la alegere a profilului şi specializării; candidaţii pot opta, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe: fizică, chimie, biologie sau informatică si cea de-a doua varianta pentru umanisti : geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie. Afisarea primelor rezultate se va face pe 7 iulie, iar în 11 iulie vor fi afişate rezultatele finale la prima sesiune a examenului de bacalaureat.

Calendar bacalaureat 2014
2 iulie 2014 Proba obligatorie a profilului
4 iulie 2014 Proba la alegere a profilului şi specializării
7 iulie 2014 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
7 iulie 2014 Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
8 -10 iulie 2014 Rezolvarea contestaţiilor
11 iulie 2014 Afişarea rezultatelor finale

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

http://youtu.be/NZpYi1br5Co

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe