PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU IEȘIT ÎN STRADĂ – VIDEO

AU IEȘIT ÎN STRADĂ – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Sindicalistii din Sanatate au inceput astazi protestele. Membrii Federaţiei Sanitas din România vor picheta, timp de zece zil, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si ministerul Finantelor Publice. In cazul in care guvernantii nu gasesc solutii pentru revendicarile lor, cadrele medicale sunt dispuse sa intre si in greva generala.
Luni, 23 iunie, intre orele 10:00 si 12:00 sindicalistii au pichetat Ministerul Sanatatii din Bucuresti, solicitand in primul si primul rand cresterea cu 10 % a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, incepand 1 iulie si aplicarea Legii 284/2010 in sanatate si asistenta sociala, de la 1 octombrie. Reprezentantii SANITAS cer si deblocarea posturilor si un contract colectiv de munca in sectorul sanitar.
Discutii despre revendicarile medicilor s-au purtat la sfarsitul saptamanii trecute, la Ministerul Sanatatii, insa, situatia din sanatate va mai necesita o alta serie de negocieri si in aceasta saptamana. Calendarul de proteste a fost decis pe 13 iunie, de Consiliul National al Federatiei Sanitas din Romania, iar sindicalisti sunt hotarati sa iasa in strada in fiecare zi.
Calendarul protestelor
23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 1 iulie – Ministerul Sănătăţii
26 iunie, 2 iulie – Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale
27 iunie, 3 iulie, 4 iulie – Ministerul Finanţelor Publice
Daca revendicarile lor nu vor fi luate in seama in scurt timp, medicii anunta ca sunt dispusi sa intre in greva generala.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe