PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU ÎNCEPUT EMOȚIILE – VIDEO

AU ÎNCEPUT EMOȚIILE – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Se anunta o saptamana de foc pentru elevii absolventii claselor a VIII-a si a XII-a! Astazi s-a dat startul evaluarilor nationale la clasa a VIII-a cu proba scrisa la limba si literatura romana. In acelasi timp, fostii liceeni au sustinut proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Cei mai mici s-au aratat emotionati intrucat este primul examen de asemenea anvergura de pana acum pentru ei dar si prima cumpana in viata. Dupa rezultate acestia vor decide ce liceu vor urma pe mai departe.
Dupa liceeni, care au intrat in febra examenelor de doua saptamana cu probele orale, a venit si randul absolventilor de clasa a VIII-a sa sustina evaluarile nationale la disciplinele limba romana si matematica.
La ora 9:00 s-a dat startul probei scrise la limba romana pentru absolventii cursurilor gimnaziale. Timp de doua ore acestia au incercat sa rezolve cat mai bine subiectele primite. In acest timp, emotiile au fost foarte mari pentru parintii care ii asteptau in fata scolii. Acestia s-au aratat increzatori in cunostintele copiilor.
La iesirea din salile de examen cei mai multi s-au declarat multumiti de subiectele evaluarii, care, spun ei, nu le-au dat batai de cap.
Au fost insa si colegi de-ai lor care nu sunt foarte siguri de rezultat. Ei spun ca s-au pregatit, chiar au facut meditatii, insa rezultatele vor da verdictul final. Cei mai multi se tem de proba la matematica, unii sunt chiar pesimisti si spun ca nu stiu daca vor reusi sa obtina macar 5.
Notele de examen vor cantari totusi foarte mult in media de admitere la liceu. Anul acesta ponderea mediei din generala va fi de doar 25%, pe cand media rezultatelor de la evaluarile nationale va repreznta 75% din media finala. Astazi emotiile au continuat si pentru absolventii de liceu cu proba de evaluare a competentelor de comunicare intr-o limba internationala. Elevii nu pot pica aceasta proba decat prin neprezentare.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe