PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Au investit în… zâmbetul copiilor

Au investit în… zâmbetul copiilor

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Le era frica de dentist dar acum exista toate sansele ca situatia sa se schimbe. Se intampla la scoala „Mihai Viteazul” din Targoviste, acolo unde elevii au, incepand de cateva zile, un nou cabinet stomatologic. Investitia a fost realizata prin intermediul Directiei de Asitenta Sociala din localitate, si era una imperios necesara, pentru ca dotarile cabinetului aveau o vechime de peste…50 de ani.

Intr-o perioada in care cabinetele stomatologice scolare au devenit aproape istorie, din fericire se fac inca investitii ce permit, macar catorva dintre cele ce inca mai functioneaza, sa o faca si de acum inainte. Scoala numarul opt din Targoviste sau „Mihai Viteazul”, dupa mai noua titulatura, este un caz fericit. Cu doar 20.000 de lei a fost schimbat intreg cabinetul stomatologic, banii provenind de la administratia locala prin intermediul DAS.

Aproximativ 2400 de copii vor beneficia de asistenta stomatologica, alaturii de elevii de la scoala „Mihai Viteazul” fiind arondati si cei de la „Balasa Doamna” si gradinitele numarul unu si opt, tot din Targoviste. Poate cel mai important este insa faptul ca tehnica noua, cu care este dotat scaunul dentar, i-a facut pe micuti sa nu mai fie reticenti, fata de  o intalnire cu dentistul.

Administratia loacala targovisteana intentioneaza ca, prin intermediul D.A.S., sa achizitioneze si alta aparatura de acelasi gen. Mai intai la Scoala „Coressi”, anul acesta, si alte doua programate la achizitie pentru 2014.

 

Echipa: Horia Marin/ Raducu Radoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe