PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ”LIBERTATE” LA PACHET PENTRU DEȚINUȚI

”LIBERTATE” LA PACHET PENTRU DEȚINUȚI

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Scandalul iscat dupa ce preotul unui penitenciar din tara a fost prins cu patru telefoane mobile, pe care ar fi urmat sa le dea unor detinuti, scoate la lumina hibele din sistem. Desi se afla in spatele gratiilor, unii detinuti au parte de privilegii interzise de lege. Cu complicitatea unor rude sau chiar a unor angajati ai inchisorilor, comunica usor din spatiul de detentie sau au o activitate intensa pe retelele de socializare. Mai mult, in ultima perioada, politistii au descoperit detinuti care reuseau sa dea tepe de sute de mii de euro, din spatele gratiilor. La Penitenciarul Margineni, numai in acest an, au fost confiscate peste 30 de obiecte interzise, care urmau sa ajunga la detinuti. Cele mai multe au fost telefoane.

Telefoane mobile, carduri de memorie, cartele SIM si accesorii pentru telefoane, acestea sunt numai cateva dintre obiectele care ar fi ajuns la persoanele private de libertate din Penitenciarul Margineni, daca nu ar fi fost descoperite de angajatii inchisorii, in urma controalelor efectuate. Rudele detinutilor au fost cele care au incercat sa le introduca in spatiul de detentie, in timpul vizitelor, asta in conditiile in care astfel de obiecte sunt interzise pentru cei aflati dupa gratii.

Grav este ca astfel de obiecte, in mainile unor detinuti, devin instrumente pentru comiterea unor infractiuni. In luna martie a acestui an, procurorii DIICOT au facut perchezitii in mai multe penitenciare din tara, printre care si Margineni, pentru a destructura o grupare condusa de cinci detinuti, care ar fi inselat unitati bancare, supermarket-uri si alte companii cu peste 350.000 de euro. O parte din bani ar fi fost introdusi in inchisori cu prilejul vizitelor. In urma perchezitiei efectuata la Penitenciarul Margineni, au fost ridicate un telefon mobil, o cartela SIM si accesorii GSM.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe