PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU NEVOIE DE ȘCOLI SPECIALE! – VIDEO

AU NEVOIE DE ȘCOLI SPECIALE! – VIDEO

de admin
16 vizualizări

Scolile speciale, in pericol de desfiintare? Un proiect de lege privind drepturile copiilor cu dizabilitati provoaca un adevarat scandal in invatamantul special. De frica sa nu ramana pe drumuri, profesorii din toata tara au trimis sute de memorii in Parlament, impotriva acestui proiect de lege. Totul a pornit de la faptul ca in legea aflata in prezent la Senat, nu se pomeneste nimic despre scolile speciale, ci despre integrarea copiilor cu dizabilitati in invatamantul de masa si crearea unor centre pentru ei.
Dupa valul de memorii impotriva proiectului de lege, reprezentantii Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati au iesit in presa cu afirmatii menite sa calmeze spiritele. Nu se desfiinteaza scolile profesionale, iar profesorii nu raman pe drumuri, a declarat Madalina Turza, presedintele CEDCD.
Noul proiect de lege prevede reorganizarea invatamantului special, integrarea copiilor cu dizabilitati in învatamantul de masa si crearea unor centre de abilitare si de educatie timpurie. Problema este insa ca invatamantul de masa nu este pregatit nici cu cadre didactice, nici cu resurse fizice, pentu a-i primi pe micuti.
In Targoviste, invatamantul special cuprinde copiii de la varsta de trei ani si pana la clasa a X-a. Aici primesc educatie pentru viata. Sunt copiii cu dizabilitati grave, care au nevoie sa duca o viata cat mai independenta.
In loc sa ajute invatamantul special, noua lege mai rau il incurca, sustin cadrele didactice ale copiilor cu dizabilitati, care se gandesc si sa protesteze impotriva acestui proiect de act normati

Mădălina Zăbavă
Răducu Rădoi

https://www.youtube.com/watch?v=O9ZpUM12nbc

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe