PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PĂMÂNTUL A LUAT-O DIN NOU LA VALE – VIDEO

PĂMÂNTUL A LUAT-O DIN NOU LA VALE – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Zeci de familii dintr-un sat din Dambovita dorm cu frica sa nu fie inghititi de vii de pamant. O alunecare de teren s-a reactivat in urma ploilor abundente cazute in ultima perioada si ameninta satul. 40 de hectare de livezi sunt distruse, iar localnicii se tem ca vor fi pusi sa dea banii inapoi pe proiectele accesate. In zona au fost facute lucrari de consolidare in urma cu 3 ani, insa oamneii spun ca au fost facute de mantuiala.
Dealul surpat pune in pericol 30 de familii din comuna damboviteana Pietrari. In zona au mai fost alunecari, insa in urma cu trei ani s-au facut lucrari de consolidare. Ploile abundente din ultima perioada au facut ca alunecarea sa se reactiveze. Oamneii se plang ca lucrarile au fost facute prost.
De cateva zile pamantul a luat-o la vale din nou. In zona sunt 40 de hectare de meri. Oamenii se plang ca nu le mai pot muncii pentru ca drumul de acces a fost distrus. In plus spun ca se tem sa nu fie nevoiti sa dea inapoi fondurile accesate pe proiecte europene.
Primarul localitatii a anuntat autoritatile judetene de pericolul care-i paste pe sateni.
Vineri de dimineata o comisie de la Prefectura Damvoita se va deplasa in zona pentru a vedea care sunt solutiile ce se impun pentru indepartarea pericolului.

Mihai Eremia
Eugen Bănescu

https://www.youtube.com/watch?v=2v7v7-hhAQc

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe