PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU NEVOIE DE UN AJUTOR MAI MARE – VIDEO

AU NEVOIE DE UN AJUTOR MAI MARE – VIDEO

de admin
1 vizualizări

Nu lipsa adaposturilor este principala problema pentru victimele violentei domestice, ci modul in care se actioneaza pentru salvarea acestora. Romania mai are de lucrat la capitolul legislatie, desi in ultimii ani s-au facut pasi importanti in acest domeniu. Victimele violentei in familie pot cere acum un ordin de restrictie impotriva agresorului, dar in cazul copiilor, este nevoie de acordul parintelui violent pentru a primi consiliere. Autoritatile vor sa schimbe si aceasta prevedere.
Aceasta femeie este una dintre victimele violentei domestice, care primeste ajutor intr-un centru specializat din Targoviste. Pana sa ajunga aici, a indurat 14 ani de infern, in care a fost batuta cu bata de sotul agresiv si violata. Cei trei copiii ai sai au crescut si ei in acest infern, fiind martori tacuti ai suferintei mamei.
Timp de 14 ani, a incercat sa fuga de mai multe ori de acasa. Nu a avut insa pe nimeni sa o ajute, sa o adaposteasca si nu a putut sta departe de copii. Abia dupa ce a aflat despre centrul din Targoviste, sa reusit sa isi ia copii cu ea. Acum cei trei minori primesc si ei gazduire si consiliere.
Autoritatile vor ca in astfel de situatii, ajutorul sa fie mai rapid pentru victimele violentei domestice si pentru copiii lor.
ONG-urile au propus in acest sens modificarea legislatiei, sa nu mai fie nevoie de acordul parintelui agresiv pentru ca minorii sa poata primi consiliere psihologica si asistenta. Modelul este preluat din Germania, unde in cazul unor violente repetate , parintele este decazut din drepturi. In legislatia din Romania, aceste prevederi lipsesc.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe