PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎN VACANȚĂ…LA CENTRUL DE ZI – VIDEO

ÎN VACANȚĂ…LA CENTRUL DE ZI – VIDEO

de admin
18 vizualizări

Mai sunt cateva zile pana cand clopotelul va anunta sfarsitul acestui an scolar. Multi copii isi fac deja bagajele pentru taberele scolare, altii se pregatesc de vacantele la munte sau la mare alaturi de parinti. Sunt insa si copii pentru care vacanta de vara este la fel ca orice alta perioada a anului. Nu vor pleca in excursii pentru ca parintii abia isi permit sa le ofere hrana de zi cu zi, iar de la munte si-au luat gandul demult. Singura evadare pentru ei va fi la centrul de zi unde merg si in timpul scolii.
Copiii proveniti din familii defavorizate din Razvad au primit sansa la educatie, o masa calda pe zi, o biblioteca si calculatoare. Centrul de zi din localitate este locul preferat al copiilor ale caror familii au o situatie materiala mai grea. In fiecare zi 38 de copii vin la acest centru unde au parte de distractie si indrumarea educatoarei care ii ajuta la teme.
Educatoarea este ca o a doua mama pentru multi dintre ei. Chiar daca sunt multi, incearca sa ii ajute pe toti.
Pe Gabriel si Marian i-am gasit la centru de zi. Se jucau pe calculator pentru ca anul scolar se apropie de final si nu mai au multe teme. Chiar daca vacanta bate la usa cei doi baieti spun ca vor veni in continuare la centru. La o excursie la munte sau la mare nici nu viseaza.
Majoritatea copiilor care frecventeaza centrul de zi in timpul scolii, vor face acelasi lucru si in vacanta. Jocurile de aici, dar in special accesul la un calculator compenseze lipsa unor vacante.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe