PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU PIERDUT SI ULTIMA SPERANTA – VIDEO

AU PIERDUT SI ULTIMA SPERANTA – VIDEO

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Au pierdut si ultima speranta de a primi in scurt timp salarii compensatorii, care i-ar fi ajutat sa supravietuiasca macar cateva luni. Cei peste 500 de damboviteni concediati de la Mechel Targoviste nu vor primi niciun leu din Fondul de Garantare. Cererea a fost respinsa de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita. In timp ce sindicalistii sustin ca este vorba despre un abuz, conducerea institutiei declara ca motivul respingerii il reprezinta lipsa documentelor legale. Metalurgistii concediati nu mai stiu acum pe cine sa mai creada. Sunt disperati ca, dupa ce au ramas fara locuri de munca, nu se pot baza nici pe aceste plati compensatorii. Multi dintre ei au de incasat chiar si 6000 de lei de persoana.

Cei peste 500 de angajati damboviteni concediati de la Mechel Targoviste au dreptul la plata salariilor restante si a concediului de odihna. Nu insa si la plati compensatorii de la Fondul de Garantare, a decis AJOFM Dambovita. Reprezentantii institutiei au o motivatie simpla pentru aceasta decizie: nu exista documente legale, care sa le dea dreptul fostilor angajati la plati compensatorii de la stat. Mai bine spus, nu exista un contract colectiv de munca incheiat la Mechel Targoviste, ci acorduri colective si acte aditionale neinregistrate. In aceste conditii, legea nu le permite fostilor angajati sa beneficieze de plati compensatorii de la stat, sustine conducerea AJOFM Dambovita.

De cealalta parte sindicalistii nu sunt de acord cu aceasta decizie, pe care o considera abuziva si au depus deja o contestatie la AJOFM Dambovita. Ei sustin ca au toate documentele necesare pentru ca fostii angajati Mechel sa beneficieze de bani din Fondul de Garantare si ca reprezentantii AJOFM Dambovita au interpretat legea, in detrimentul fostilor salariati.

Cei peste 500 de angajati damboviteni dati afara de la Mechel Targoviste sunt acum disperati. Pe ei nu ii intereseaza de unde primesc salarii compensatorii, de la stat sau de la patronatul rus. Ii intereseaza un singur lucru: sa isi primeasca banii la care au dreptul dupa ce zeci de ani au muncit in combinat, dupa care au fost aruncati pur si simplu in strada. Potrivit sindicalistilor, administratorul Mechel va ataca in instanta decizia AJOFM. Asta inseamna insa ca sutele de damboviteni concediati vor trebuie sa astepte luni de zile, pana cand procesul se va incheia si pana vor afla daca pot spera sa isi mai primeasca banii.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe