PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU RAMAS CU PAGUBELE

AU RAMAS CU PAGUBELE

de admin
5 vizualizări

Vremea rea a trecut, agricultorii au ramas cu pagubele. Dupa dezastrul lasat in urma de grindina cazuta zilele trecute in comuna Barbuletu, oamenii fac bilantul, intocmesc procese verbale pe care mai apoi le inainteaza Directiei Agricole. Trec prin toate aceste proceduri in speranta ca dupa luni de munca, cineva ii va despagubi si pe ei. Asta chiar daca responsabilii cu agricultura din judet nu le ofera certitudinea ca vor primi subventii.

Dupa ce au asudat de dimineata pana seara in speranta ca vor avea un an bogat, iar productia de prune, mere si legume le va asigura traiul la iarna, acum agricultorii din Barbuletu asteapta la mila statului. Grindina cazuta la sfarsitul lunii iunie i-a lasat fara agoniseala de pana acum. Au fost distruse 21 ha de cartofi, 4 ha de legume, 2 ha de porumb , 137 ha de plantatii cu meri si 194 ha de pruni.  Au fost intocmite 277 de procese verbale de constatare a pagubelor, pe care primaria Barbuletu le-a trimis la Directia Agricola si Camera Agricola in speranta ca Ministerul Agriculturii va face demersuri, iar pagubitii vor primi subventii.

Din cauza firmelor de asigurari care mereu gasesc portite sa nu-i ajute pe agricultori, oamenii nici nu si-au asigurat culturile. Primarul de la Barbuletu a venit chiar cu propriul exemplu.

Oamenii astepta acum mila statului, insa nici responsabilii cu agricultura in judet nu pot da asigurari ca ajutorul va veni. Situatia pagubelor va fi trimisa catre Minister, urmand ca de acolo sa se stabileasca in ce va consta sprijinul si cand va veni.

Din spusele batranilor, precipitatii inseamnate cantitativ si grindina ca cea cazuta in luna iunie in comuna Barbuletu au mai fost in 1973.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădo

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe