PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DISPARE INDUSTRIA DÂMBOVIŢEANÃ

DISPARE INDUSTRIA DÂMBOVIŢEANÃ

de admin
27 vizualizări

Industria dâmboviţeanã dispare de la o luna la alta. Fabrici în care în urmã cu douazeci de ani lucrau mii de dâmboviţeni, acum ajung la fier vechi. Privatizate una dupã alta dupã revoluţie, acum îşi închid porţile, în timp ce muncitorii îngroaşã rândul şomerilor. O nouã firmã din Târgovişte a cerut insolvenţa.  Corint Târgovişte, fosta Intreprindere de Construcţii Montaj Metalurgic şi Reparaţii a cerut insolvenţa, potrivit Bursei de Valori Bucureşti. A fost înfiinţata in anul 1973, pentru executia lucrarilor de investitii pentru constructii si montaj metalurgic, pe platformele industriale din Targoviste, Slatina, Titu. Timp de 30 de ani a fost principalul constructor de obiective industriale din zona. Obiectivele executate au inclus toata gama de lucrari de constructii. A fost privatizata in perioada in care productia mergea din plin, pentru ca platformele industriale din Targoviste cunosteau o perioada infloritoare. Actionarul majoritar este Gheorghe Axinte, unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Pitesti. In anul 2003, aici lucrau peste 300 de angajati. Doi ani mai tarziu, mai ramasesera in jur de 200. Acum, mai sunt cativa portari si ingineri. Doar cladirea unde functionau birourile mai este intr-o stare buna si este pentru inchiere. Restul este in paragina.

Previziunile pentru industria damboviteana sunt sumbre, iar statisticile arata ca tot mai multe intreprinderi intra in faliment sau insolventa. Angajatii sunt trimisi acasa, in timp ce utilajele sunt vandute la preturi derizorii sau ajung la fier vechi. Situatia va fi din ce in ce mai grava, avertizeaza sindicalistii. Dupa ce ca nu mai fac fata crizei economice, firmele trebuie sa supravietuiasca unei perioade in care preturile la energia electrica si gaze explodeaza.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

http://youtu.be/mXQCVy5eX08

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe