PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU SARBATORIT PRIN MUNCA

AU SARBATORIT PRIN MUNCA

de admin
20 vizualizări

Ziua Muncii a fost sarbatorita de multi targovisteni prin… munca! Desi este considerata sarbatoare legala, ziua de 1 mai nu le-a adus liber tuturor angajatilor. Daca in unele domenii, activitatea nu poate fi intrerupta, in altele, totul se rezuma la profit. Patronii ii cheama pe salariati la munca, pentru ca 1 mai este o buna ocazie pentru a-si creste vanzarile.

http://www.youtube.com/watch?v=KN8QnQOkrvM

Multi targovisteni au sarbatorit 1 mai la serviciu. Cei mai norocosi spun ca au parte de program scurt. Recunosc si ca au venit la munca, dar gandul le sta la gratar si la iarba verde. Pentru altii insa, ziua de 1 mai este mai plina ca oricand.

O ocazie buna de profit au vazut proprietarii teraselor, dar si patronii de magazine. Vanzatoarele au fost la serviciu, pentru a le oferi clientilor posibilitatea de a-si face cumparaturile.

In zilele de sarbatoare legala, sunt domenii in care angajatii nu isi pot intrerupe activitatea. Este si cazul unor bugetari. Politistii, pompierii, jandarmii sunt la datorie. Acelasi lucru este valabil si pentru unitatile sanitare, de alimentatie publica, aprovizionare cu apa, producere si furnizare a energiei termice. In schimb, potrivit Codului muncii, acesti angajati trebuie recompensati pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, cu un spor de 100% din salariul de baza sau cu timp liber. Angajatorii care nu respecta aceste prevederi, pot fi sanctionati cu amenda de la 5000 la 10.000 de lei.

ECHIPA: Madalina Zabava / Eduard Leasa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe