PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » „1 MAI” DE ALTADATA

„1 MAI” DE ALTADATA

de admin
22 vizualizări

Defilari pe kilometri intregi, parade grandioase pe marile bulevarde, coloane de muncitori, in tinute festive, care scandau lozinci si purtau pancarte uriase, asa se sarbatorea inainte de Revolutie, sarbatoarea muncii. Dupa ’89, s-a pastrat doar picnicul la iarba verde, cu mici si bere. 1 mai muncitoresc a ramas doar in amintirea catorva damboviteni.

In Romania, Ziua Muncii a fost sarbatorita pentru prima data de catre miscarea socialista in 1890. In perioada regimului comunist, de 1 mai, autoritatile organizau manifestatii uriase. Oamenii trebuiau sa participe la defilare, o altfel de cantare a Romaniei. Erau aduse ode partidului, muncii si conducatorului tarii. Participantii la manifestari ascultau discursul lui Ceausescu, iar apoi sarbatoreau si ei la un picnic.

Vremurile s-au schimbat, la fel si modul in care targovistenii sarbatoresc ziua muncii. 1 mai muncitoresc a fost dat uitarii. Au ramas doar cativa nostalgici, pentru care sarbatoarea de azi nu se compara cu cea de pana in 89.

ECHIPA: Madalina Zabava / Eduard Leasa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe