PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU SCĂPAT DE PUȘCĂRIE!

AU SCĂPAT DE PUȘCĂRIE!

de Andrei Oprescu
73 vizualizări

Noul Cod Penal, care a intrat in vigoare sambata, a scos din spatele gratiilor sute de detinuti din intreaga tara si a mutat din celulele inchisorilor zeci de minori condamnati pentru diverse fapte. Valul de eliberari nu se opreste aici. Este doar inceputul. De ce s-a ajuns in aceasta situatie? Pentru ca noul Cod Penal reduce considerabil pedepsele pentru 90% dintre infractiuni. Cati detinuti au fost eliberati din inchisorile din Regiunea Sud Muntenia, aflati in minutele urmatoare.

Instantele de judecata au dispus, in cursul zilei de sambata, punerea in libertate a 122 persoane aflate in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), ca urmare a punerii in aplicare a prevederilor legale din noul Cod Penal si ale noului Cod de Procedura Penala. De asemenea, pentru 176 de detinuti a fost inlocuita pedeapsa inchisorii cu masura educativa a internarii intr-un centru de detentie.

La nivelul fiecarui penitenciar din tara au fost alcatuite mai multe comisii mixte formate din judecatori, procurori si lucratori ai penitenciarelor. Rolul lor a fost de a analiza toate dosarele persoanelor condamnate si de a stabili daca pedepsele detinutilor trebuie micsorate sau acestia trebuie eliberati.

In concluzie, la iesirea din inchisori a fost aglomeratie. La Penitenciarul Margineni din Dambovita au fost eliberati doi detinuti, iar 10 au fost transferati intr-un centru de detentie sau educativ. Tot in Dambovita, de la Penitenciarul Gaesti au fost puse in libertate doua persoane. Pe poarta Penitenciarului Colibasi din Arges a iesit o singura persoana, iar in Prahova, de la Targsor patru persoane. Cei mai multi detinuti au fost eliberati de la Penitenciarul Giurgiu, sase persoane, iar opt au fost transferate intr-un centru de detentie sau educativ.

Potrivit estimarilor oficiale, peste 400 de condamnati au dreptul sa iasa din celule inainte de termen.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe