PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU TRATAT DRAPELUL CU DISPREȚ – VIDEO

AU TRATAT DRAPELUL CU DISPREȚ – VIDEO

de admin
20 vizualizări

Desi ar trebui macar astazi cinstit Drapelul Romaniei, multi sefi de institutii publice sunt nepasatori si nici macar nu s-au ingrijit sa-l arboreze. Altii au arborat un drapel rupt, murdar si prins intr-o ramura de copac. Legea obliga institutiile publice sa arboreze drapelul Romaniei si prevede si sanctiuni pentru cei care nu o fac, insa pana acum nimeni nu a primit vreo amenda.
In judetul Dambovita, la Camera de Comert nu a fost arborat niciun steag. Directorul institutiei se scuza si da vina pe lipsa timpului.
Mai grav insa, la Directia de Sanatate Publica Dambovita a fost arborat un drapel in stare necorespunzatoare.
Da, exact cum ati auzit si puteti vedea. Aici drapelul Romaniei este decolorat si distrus de vant si a fost montat intr-o creanga. Normele privind arborarea drapelului aprobate de Guvern in 2011 obliga insitutiile publice sa arboreze permanent drapelul tarii.
“Art. 1.-Arborarea drapelului României, în forma, cu dimensiunile, modelul şi intensitatea culorilor stabilite potrivit legii, este obligatorie pentru toate autorităţile şi instituţiile publice cu sediul în România.”
Totodata, normele prevad si sanctiuni.
Art. 24.-(1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: b) nearborarea drapelului României de către autorităţile şi instituţiile publice;
Si tot contraventie este considerata si arborarea drapelului Romaniei in stare necorespunzatoare. Insa, pana acum nimeni nu a primit nicio sanctiune de acest fel.

Valentin Popescu
Raducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe