PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Au venit, au văzut, au plecat – VIDEO

Au venit, au văzut, au plecat – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Intr-un judet in care rata somajului este peste media nationala, cum este judetul Dambovita, crearea de locuri de munca ar trebui sa fie obiectiv principal. Din pacate, o sansa imensa a fost ratata de mii de damboviteni ce nu au loc de munca. Un gigant american, furnizor pentru industria auto, a incercat sa deschida o sucursala in Dambovita. Lipsa infrastructurii i-a gonit insa pe investitorii de peste ocean.
Compania americana este unul dintre cei mai importanti jucatori la nivel mondial in ceea ce priveste realizarae de parti componente pentru industria auto, acestia producand printre altele cablaje, scaune sau huse auto.
Americanii au fost prezenti in Dambovita s,i dupa cum recent a declarat chiar presedintele CJ Dambovita, au vrut sa stabileasca unul dintre punctele de lucru aici. Compania are investitii in aproximativ 36 de tari si un total de peste 120.000 de angajati. In Romania a deschis in toamna anului 2013 un noua fabrica la Iasi unde vor fi create peste 1000 de locuri de munca, dupa ce, anterior, americanii, cu sediul central in Michigan, inaugurasera la Pitesti si Campulung Muscel alte doua investitii. Din pacate, in Dambovita s-au lovit de lipsa infrastructurii, mai intai pentru ca in parcurile industriale din Dambovita nu au fost gasite hale cospunzatoare, pentru activitatea acestora si apoi pentru ca infrastructura rutiera, in special pe segmentul Baldana Targoviste, nu are patru benzi. Astfel o posibila investitie, ce ar fi creat pana la 2500 de locuri de munca, fiind cel mai probabil pierduta definitiv, fiind greu de crezut ca americanii vor astepta pana cand promisiunea de largire a drumului Targoviste Baldana, la patru benzi, se va concretiza, asa cum anunta fostul ministru al transporturiloe Dan Sova, in luna mai, chiar la Targoviste.

Redactor: Horia Marin

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe