PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AVANTAJELE EURODEPUTĂȚIEI – VIDEO

AVANTAJELE EURODEPUTĂȚIEI – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Europarlamentarii beneficiaza, pe langa salariul de peste 6.000 de euro, de mai multe indemnizatii – pentru cheltuieli generale, indemnizatii de sedere si de calatorie), precum si de rambursarea cheltuielilor de deplasare. De asemenea, mai primesc si circa 20.000 de euro lunar pentru angajarea asistentilor.
Salariul brut al unui europarlamentar este de aproximativ 7.900 de euro, achitat din bugetul Parlamentului European După retinerea impozitelor si taxelor aferente, salariul net ajunge la circa 6.200 de euro, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Parlamentului European.
Pe langa salariu, membrii Parlamentului European primesc o serie de indemnizatii cu scopul de a acoperi cheltuielile pe care acestia le fac pentru indeplinirea sarcinilor lor parlamentare.
Astfel, indemnizatia pentru cheltuieli generale vizeaza acoperirea cheltuielilor din statul membru in care au fost alesi, precum costurile de administrare a birourilor deputatilor, factura telefonica si taxele postale, achizitionarea, utilizarea si intretinerea echipamentului informatic. Valoarea indemnizatiei este de aproximativ 4.300 de euro pe luna.
Eurodeputatilor li se ramburseaza costul real al biletelor de calatorie pentru participarea la sedinţele plenare, reuniunile comisiilor, reuniunile grupurilor politice de la Bruxelles sau Strasbourg. Rambursarea sumelor se face dupa prezentarea chitantelor, in limita costului unui bilet de avion la clasa business, a unui bilet de tren de clasa I sau a 0,50 de euro pe kilometru pentru calatoria cu masina, la care se adauga indemnizatii fixe in functie de distanta si durata calatoriei.
Pe langa acoperirea acestor cheltuieli de deplasare, europarlamentarii au o indemnizatie anuala de calatorie, deoarece, deseori, ei calatoresc in afara statului membru de origine pentru indeplinirea sarcinilor lor, dar in alte scopuri decat reuniunile oficiale. De exemplu, pentru a participa la o conferinta in alt stat membru sau pentru a efectua o vizita de lucru in alta tara, in calitate de raportor. In acest caz, indemnizatia este de maximum 4.243 de euro.
O alta indemnizatie este cea zilnica, numita si indemnizatie de sedere. Parlamentul plateste o indemnizatie forfetara de 304 euro pentru a acoperi cazarea si costurile adiacente pentru fiecare zi in care eurodeputatul este prezent in zilele de activitate oficiala. Aceasta indemnizatie acopera facturile de hotel, mesele si toate celelalte cheltuieli implicate.
Pe langa salariu si indemnizatii, eurodeputatii au asigurata si plata salariilor asistentilor. Suma maxima lunara pentru asistenti este de circa 21.200 de euro.

Iulian Bănășanu

https://www.youtube.com/watch?v=MEEQ2rb-oq0

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe