PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANI DE LA STAT PENTRU PAZA PĂDURILOR PRIVATE

BANI DE LA STAT PENTRU PAZA PĂDURILOR PRIVATE

de Mditv
28 vizualizări

De la 1 octombrie proprietarii de păduri care au contracte cu ocoalele silvice vor beneficia de bani pentru paza suprafeţelor forestiere. Guvernul a decis acest lucru, însă doar pentru suprafeţele mai mici de 30 ha. Prin această măsură se doreşte stoparea defrişărilor masive la nivelul întregii ţări.

14,5 milioane de lei vor fi alocați chiar din acest an pentru asigurarea pazei și a lucrărilor

silvice din pădurile private mai mici sau egale cu 30 ha. Alocarea fondurilor a fost decisă în cadrul rectificării bugetare aprobate de Guvernul României și la propunerea Ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer:

Consider că această decizie este un mare câștig pentru pădurea românească și pentru

eforturile pe care le-am depus în acest an pentru a descuraja fenomenul tăierilor ilegale,

știindu-se că una dintre țintele principale ale tăierilor ilegale sunt pădurile private care nu

sunt păzite.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Dâmboviţa spun că în judeţ nu sunt probleme în ceea ce priveşte defrişările, tocmai datorită colaborării dintre proprietarii privaţi şi ocoalele silvice, salutând astfel decizia Guvernului de a aloca bani pentru paza suprafeţelor forestiere private. În judeţul Argeş, doar 46 000 ha din sfera privată sunt păzite prin ocolul silvic de stat.

În Prahova, peste 20 000 de hectare de pădure sunt nepăzite din cauză că până acum nu au fost identificaţi proprietarii.

Măsura Guvernului urmăreşte combaterea defişărilor neautorizate, la nivel naţional, la nivel naţional fiind nepăzite 587 000 ha suprafeţe forestiere.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe