PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANI ÎNGROPAȚI ÎNTRE ZIDURI

BANI ÎNGROPAȚI ÎNTRE ZIDURI

de Mditv
28 vizualizări

Cât mai durează reabilitarea sau construirea unei grădinițe pentru copii în Dâmbovița? Ei bine, șase, șapte, opt ani sau chiar mai mult. Pare exagerat, dar aceasta este realitatea. În multe cazuri termină studiile generații întregi până când se construiește o unitate de învățământ nouă. Banii ajung să fie de cele mai multe ori îngropați între ziduri precum Ana lui Manole. La Moreni o grădiniță din cartierul Schela zace neterminata de șase ani, iar la Bungetu în comuna Văcărești, altă grădiniță a început să fie reabilitată acum opt ani și a rămas nefinalizată.

Clădirea din imagini găzduia cândva copiii de la Grădinița din Bungetu. Spunem cândva pentru că au trecut ani buni de când s-a început reabilitarea ei, dar și acum, în prag de an școlar nou, zace neterminată. Așa cum era de așteptat lucrările făcute și nefinalizate s-au degradat.

Localnicii nici nu mai speră la redeschiderea grădiniței. Copiii și nepoții unora au terminat deja școala de când clădirea zace așa.

Pentru că este în administrarea sa, am luat legătura și cu primarul din comună. Ca de fiecare dată, nu era la primărie. Nu cunoaște sumele investite, nici lucrările făcute și nici de ce lucrarea a fost lăsată baltă. Pasează responsabilitatea la Inspectoratul Școlar, care ar fi început investiția.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar susțin că firma care se ocupa a intrat în insolvență, așa că reabilitarea a încetat. Nici finanțare nu a mai venit din 2011, iar administrația locală a transmis că nu are bani de fiecare dată.

La Moreni, în cartierul Schela, lângă un teren abandonat se află clădirea grădiniței, sau cel puțin asta se dorea a fi, însă construcția zace neterminată de 6 ani.

Nici aici administrația locală nu are soluții deocamdată.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe