PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANI INSUFICIENTI PENTRU TERAPIE INTENSIVA – VIDEO

BANI INSUFICIENTI PENTRU TERAPIE INTENSIVA – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Dupa indelungi asteptari s-a gasit solutia  pentru finantarea sectiilor de Anestezie Terapie Intensiva. Prezent la Targoviste, secretarul de stat in ministerul Sanatatii, Raed Arafat a declarat ca banii vor ajunge la spitale in cel mai scurt timp posibil. Din pacate insa, sumele sunt mai mici decat s-a cerut initial, iar pentru acest program s-a luat din fondurile destinate medicilor stomatologi si nou-nascutilor.

Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste asteapta de ani de zile fonduri suplimentare pentru sectia de Terapie Intensiva. Nevoie ar fi si pentru sectia de Neonatologie. Managerul unitatii nu a facut deocamdata o evaluare a consturilor, insa respira usurat de cand a auzit ca s-au gasit solutii si vor veni banii, asta pentru ca pana acum s-a descurcat asa cum a putut.

Initial pentru acest program s-au cerut 220 de milioane de lei, insa potrivit doctorului Raed Arafat deocamdata Ministerul Sanatatii va distribui in tara doar 80 de milioane de lei, necesari pana la finele anului, dupa cum a declarat.

Sunt voci care sustin ca dupa ani de asteptari, banii continua sa fie insufucienti. In plus, pentru a putea finanta sectiile ATI, Ministerul Sanatatii a taiat din fondurile destinate dentistilor

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe