PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NATALITATEA SI MORTALITATEA PE ACEEASI SCARA – VIDEO

NATALITATEA SI MORTALITATEA PE ACEEASI SCARA – VIDEO

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Avem motive serioase de ingrijorare. In municipiul Targoviste mortalitatea mentine acelasi ritm cu natalitatea. De la inceputul anului in curs la Serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor s-au inregistrat cifre in crestere atat la decese, cat si la nasteri. In plus, desi este vara, perioada in care se fac cele mai multe nunti, la casatorii se inregistreaza o scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vestea buna este ca de la inceputul acestui an in Targoviste au venit pe lume tot mai multi micuti. Peste 1200 de acte fiind eliberate de Serviciul de Evidenta a persoanelor din municipiu. Bine ar fi, insa, daca statistica nu ar fi umbrita de realitatea ca numarul deceselor a crescut si el fata de anul trecut cu 200, inregistrandu-se pana acum 602 decese.

O alta situatie ingrijoratoare este daca de casatorii. Desi suntem in plin sezon de nunti, se pare ca targovistenii nu mai dau navala sa-si oficieze relatiile, asa cum se intampla in anii trecuti. Pana acum doar 258 de certificate de casatorie eu fost eliberate. Multi dintre tineri au inceput sa aleaga zile din timpul saptamanii pentru a-si uni destinele, poate si pentru a scapa de taxele ce se percep in weeken: 100 de lei in sala oficiului de stare civila si 250 de lei pentru cei care aleg Sala Florentina.

De la inceputul anului s-au inregistrat si 31 de divorturi. Insa numarul nu este reprezentativ, in conditiile in care cuplurile pot opta si pentru alte variante, cum ar fi in tribunal.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe