PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANI PENTRU DASCĂLI – VIDEO

BANI PENTRU DASCĂLI – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Dascalii damboviteni au de primit bani de la stat! 5000 de cadre didactice ar trebui sa aiba lefuri mai mari in acest an. Nu este vorba despre o majorare a salariilor, ci despre banii pe care i-au castigat in instanta. Sindicatele din invatamant au dat in judecata statul, dupa ce le-au fost promise majorari salariale, prin lege, iar dascalii au asteptat in zadar. Lupta in instanta a fost castigata de cadrele didactice, iar statul este bun de plata. Banii insa se acorda in transe. Anul acesta, 5000 de dascali damboviteni trebuie sa primeasca 30% din sumele pe care le-au obtinut in instanta.

In urma cu patru ani, dascalii se bucurau ca lefurile le-au fost majorate. Cresterea salariala a ramas doar pe hartie! Cei de la catedra nu au primit un ban in plus din majorarea care le-a fost promisa. Nemultumiti, si-au cautat dreptatea in instanta si au obtinut-o, insa numai pe jumatate. Instanta le-a recunoscut drepturile salariale, insa banii de la stat ii primesc in transe. Pana acum sumele care au ajuns in buzunarele profesorilor au fost de numai cateva procente din restante.

Anul acesta insa, dascalii ar trebui sa primeasca in sfarsit bani mai multi, 30% din sumele restante. Aproximativ 5000 de cadre didactice din Dambovita au de incasat acesti bani. Problema este ca statul trebuie sa plateasca mult mai mult decat anul trecut si ramane de vazut daca nu se va dovedi un rau-platnic.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe