PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANI PENTRU FERMIERI – VIDEO

BANI PENTRU FERMIERI – VIDEO

de admin
7 vizualizări

30 aprilie 2014 este termenul limita pentru depunerea cererilor de subventie la motorina pentru fermieri. Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura ii asteapta pana la sfarsitul lunii pe fermierii care vor sa primeasca ajutorul de stat prin care li se ramburseaza diferenta de acciza pentru pentru motorina utilizata in agricultura, aferenta primului trimestru din 2014.
Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa, stabilită la 21 euro/ 1000 litri, pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare trebuie sa depuna cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si de documentele prevazute de Ordinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 1229/ 2013, cu modificarile si completările ulterioare. Astfel, beneficiarii au obligatia comunicării către APIA, in scris, a optiunii referitoare la modalitatea de achizitionare a cantitatii de motorina, respectiv integral sau in transe.
Cantitatile de motorina ce fac obiectul acestui ajutor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului Agriculturii, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, cu incadrarea in prevederile bugetare aprobate.

Ilona Rotaru
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe