PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANI PENTRU NĂPĂSTUIȚI – VIDEO

BANI PENTRU NĂPĂSTUIȚI – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Peste 10.000 de locuri de muncă vor fi create cu preponderenta in mediul rural prin intermediul programului ‘Promovarea incluziunii sociale’, al carui buget se situeaza la 200 de milioane de euro din fonduri europene. Anuntul a fost facut, marti, de Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.
‘Bugetul acestui program este de 200 de milioane de euro din fonduri europene. Acest program se lansează și în context european, dar și adaptat la nevoile României. Prin acest program pot fi înființate 1.000 de întreprinderi sociale și se pot crea peste 10.000 de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități, familiile cu mai mult de doi copii, dar și familiile mono-parentale, femeile în situații de risc, persoanele rome, victimele violenței în familie. Este un program care promovează solidaritatea socială și cred că a venit momentul în care Guvernul a pus accent nu pe cifre, ci pe oameni. Programul se adresează cu preponderență mediului rural, iar aceste întreprinderi sociale vor duce la reducerea decalajelor dintre local și urban’, a menționat Rovana Plumb.
Potrivit ministrului, o întreprindere socială va fi finanțată prin acest program doar dacă se creează minimum patru locuri de muncă, iar în cazul a două structuri sociale, numărul de locuri de muncă trebuie să fie de minimum 12. De asemenea, perioada în care locurile de muncă nou-înființate trebuie menținute este de cel puțin șase luni.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe