PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANII DE NAVETĂ…PE DRUM?!

BANII DE NAVETĂ…PE DRUM?!

de Andrei Oprescu
20 vizualizări

Promisiuni desarte sau o unda de speranta? La inceputul anului scolar ministrul Educatiei dadea o veste buna elevilor damboviteni. Remus Pricopie promitea decontarea la zi a abonamentelor pentru transport pe baza unui plafon, insa a trecut o luna de cand a sunat clopotelul de inceput de an si in judetul Dambovita, elevii  mai au de primit banii pe 7 luni din anul 2012, de 2013 nici nu poate fi vorba.

Problema banilor de transport a generat discutii contradictorii intre reprezentantii ministerului educatiei, parinti si elevii care fac naveta pentru a ajunge la unitatile de invatamant. “Educatia este prea scumpa” spuneau atunci elevii damboviteni care se plangeau ca in lipsa banilor de naveta vor fi pusi in situatia de a nu mai merge la scoala pentru ca parintii nu isi permit sa ii ajute. Remus Pricopie, ministrul Educatiei a luat atunci decizia de a stabili un plafon de decontare si la debutul anului scolar a venit si cu o veste buna.

„Începând cu 16 septembrie, abonamentele elevilor vor fi decontate la zi, după noua procedură, fără niciun fel de prescriere. În cazul în care vom înregistra alte tipuri de probleme, le vom analiza și vom lua măsurile necesare. Prioritar pentru noi este ca acești bani să ajungă la elevi și nu la transportatori.” A declarat Remus Pricopie. Anterior, în condițiile lipsei unui plafon maxim, sumele pentru decontarea abonamentelor au crescut foarte mult, deși numărul de beneficiari a rămas constant, astfel că alocarea bugetară a fost depășită încă din anul 2012, intrându-se în 2013 cu o datorie de 45 de milioane de lei.

„Am reușit în acest moment să acoperim datoria de anul trecut și să acoperim o bună parte din anul acesta. (…) Noi am alocat sumele pentru fiecare județ în parte și acestea au fost mai departe distribuite elevilor”. A precizat ministrul Educatiei. In judetul Dambovita insa, situatia este una nu tocmai fericita. Saptamana trecuta elevii au primit banii abia pe luna noiembrie 2012, mai au astfel de recuperat banii pe 7 luni din acelasi an scolar si abia apoi se pot gandi la decontarea transportului pe 2013.

In aceste conditii parintii din Dambovita vor fi nevoiti in continuare sa isi rupa de la gura pentru a plati transportul copiilor catre scoala.

Reporter: Cătălina Sandu

Imagine: Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe