PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DRUM DE UNICĂ FOLOSINȚĂ

DRUM DE UNICĂ FOLOSINȚĂ

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Ca la noi la nimeni! Un drum judetean din Dambovita a inghitit peste noua milioane de euro si nu a tinut nici macar patru ani. Modernizat pe fonduri europene, parea un vis prea frumos ca sa fie adevarat. Din pacate, localnicii au vazut cum soseaua se transforma rapid intr-una de cosmar. Cratere imense au aparut in asfalt, iar firma care executat lucrarile nu se grabeste sa o repare, desi este responsabilitatea ei. Incredibil este si motivul pentru lucrarea nu a tinut nici macar cativa ani. Drumul a fost modernizat, dar nu a fost si consolidat. Asta in conditiile in care terenul este accidentat si pamantul o ia la vale.

Drumul Judetean 710 A, Pucioasa-Varfuri-Moreni a fost reabilitat in urma cu mai putin de patru ani, din fonduri europene. Modernizarea a costat mai mult de noua milioane de euro, din care peste doua milioane au reprezentat contributia Consiliului Judetean Dambovita. Localnicii din Varfuri au crezut ca viseaza cand lucrarile au fost terminate. Aveau parte in sfarsit de asfalt ca in palma. Visul nu a tinut insa prea mult. Drumul Judetean s-a degradat, iar pe unele portiuni au aparut cratere in asfalt. Asta pentru ca soseaua o ia la vale.

Localnicii spun ca lucrarea a fost de la inceput de mantuiala. Drumul a fost modernizat, fara a fi insa consolidat. Asta desi toata lumea stia ca terenul este accidentat si pamantul aluneca. Numai ca, potrivit unor surse, reprezentantii firmei italiane care a castigat licitatia, ar fi spus de la inceput ca ei sunt platiti sa reabiliteze drumul, nu sa faca si vreo consolidare. Asa s-a ajuns ca in mai putin de patru ani, soseaua sa fuga.

Autoritatile locale cunosc aceasta situatie si spun ca au sesizat Consiliul Judetean Dambovita. Drumul este inca in garantie, iar firma care a executat lucrarile este obligata sa suporte reparatiile. Primarul spune insa ca reprezentantii companiei italiene nu dau semne ca se vor apuca rapid de treaba.

In acest timp, soferii, mai ales cei care nu sunt familiarizati cu drumul, abia reusesc sa evite craterele si sa nu isi distruga masinile. Localnicii ridica si ei din umeri: nimeni nu pare interesat sa rezolve aceasta problema, iar drumul se deterioreaza din ce in ce mai mult.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe