PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANII DIN CHIRII MERG LA SĂNĂTATE – VIDEO

BANII DIN CHIRII MERG LA SĂNĂTATE – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Guvernul vrea sa plafoneze contributiile la sanatate pentru persoanele care castiga bani si din chirii. Conform declaratiilor oferite de ministrul Finantelor, Daniel Chițoiu, contribuţia la sănătate se va calcula pentru cel mult cinci salarii medii brute pe economie, indiferent cat de mare este venitul lor. Insa, aceasta masura ii protejeaza doar pe cei care se pot lauda cu castiguri mari.

Introducerea contribuitiei la sanatate pentru venituri din chirii vine ca o extindere a bazei de impozitare si nu ca o masura noua, potrivit informatiilor oferite de Ministrul Finanţelor. Si in prezent statul percepe contributii pentru serviciile medicale pe veniturile din chirii, insa numai pentru persoanele care nu figureaza ca fiind angajate. Salariatii care beneficiaza si de venituri din chirii, platesc contributia catre stat numai pentru salariu. Guvernul doreste plafonarea contributiei la cinci salarii medii brute pe economie, masura care defavorizeaza persoanele cu castiguri mici.

Contributia la fondul national de sanatate are rolul de a finanta domeniul sanatatii, din acest fond se platesc doar serviciile medicale si asigura o parte din  bugetul ministerului sanatatii. Aceasta masura vine in consolidarea sistemului fara a avea legatura cu reducerea tva, spun autoritatile.

 

 

Echipa: Ilona Rotaru, Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe