PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FĂRĂ VACCIN ROMÂNESC – VIDEO

FĂRĂ VACCIN ROMÂNESC – VIDEO

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Nici anul acesta dambovitenii nu vor fi vaccinati antigripal cu produse romanesti. In campania de asta iarna  la Directia de Sanatate Publica Dambovita au ajuns doar vaccinuri de import, pentru ca Institutul Cantacuzino a intrerupt linia de productie. Acum situatia se repeta. La aceasta data trebuia sa se incheie procesul de infiolare in mod normal, insa acest lucru  nu se intampla.

 

De trei ani, Institutul Cantacuzino din capitala nu a mai produs vaccin antigripal in continuu, tara noastra fiind nevoita sa importe din strainatate, la preturi de peste trei ori mai mari.  Vinovat de toata aceasta situatie ar fi Ministerul Sanatatii, dupa cum sustine fostul director al Institutului, Radu Iordachel, cel care a fost demis de ministrul Nicolaescu. O demitere care s-a lasat cu scandal, dar care nu a adus niciun beneficiu pentru pacienti. Asta, in conditiile in care, nici anul acesta nu s-a reluat productia, iar romanii vor fi imunizati tot cu vaccinuri din import. Anul trecut, la Directia de Sanatate Publica Dambovita au ajuns aproximativ 28 de mii de doze de vaccin antigripal frantuzesc. In plus, vaccinul BCG produs la Cantacuzino a fost inlocuit de cele din strainatate, binecunoscut fiind cazul bebelusilor care au avut de suferit de pe urma injectiilor facute cu vaccin din Danemarca.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe