PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BATE VÂNTUL LA… VAMĂ – VIDEO

BATE VÂNTUL LA… VAMĂ – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Zile grele pentru vamesii damboviteni. Au ajuns sa sigileze mai multe cazane de tuica, decat sa incaseze taxe sau sa faca niste capturi record! In primele cinci luni din acest an, Biroul Vamal Dambovita a incasat din operatiunile de import 2,5 milioane de euro. Jumatate din bani au fost platiti de doua companii din Dambovita. In lipsa lor, ar fi batut vantul pe la vama din Targoviste.
Biroul Vamal Dambovita a fost infiintat anul trecut, ca structura in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Ploiesti. In prezent institutia functioneaza cu opt inspectori. 2014 se pare ca nu a fost unul prea bun pentru vamesi. Capturi record nu au avut, iar taxe vamale mai mari au incasat numai de la doua companii, singurele care mai pot spune ca fac operatiuni de import-export. In primele cinci luni ale anului au fost incasate astfel 11,2 milioane lei.
Noroc cu cele doua societati comerciale, altfel ar fi batut vantul la vama. Faptul ca situatia nu este roz o arata incasarile facute anii trecuti. In 2010, vamesii se laudau cu incasari record. Daca in prima jumatate a acestui an, s-au adunat 11,2 milioane de lei, in 2010, suma totala incasata in vama a fost de 18.300 de milioane de lei.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

https://www.youtube.com/watch?v=BcA6Bui0_80

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe