PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BACALAUREAT 2014: FRAUDĂ, GHINION ȘI BĂȘCĂLIE – VIDEO

BACALAUREAT 2014: FRAUDĂ, GHINION ȘI BĂȘCĂLIE – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Absolventii clasei a XII-a au intrat in febra probelor scrise la examenul de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2014! Candidatii au sustinut luni proba scrisa la disciplina limba si literatura romana. Acestia au demonstrat inca o data ca vechile obiceiuri pier greu sau deloc! In judetul Dambovita trei candidati au fost eliminati din examen pentru ca aveau asupra lor telefoane mobile. Aceeasi situatie s-a petrecut si in Teleorman.
Dupa ce cu chiu cu vai au reusit sa treaca de probele de evaluare a competentelor, absolventii de clasa a XII-a au sustinut luni prima proba scrisa. Limba si literatura romana le-a dat mari batai de cap multor dintre ei. Ca de fiecare data, motivul pentru care nu au reusit sa rezolve cu brio subiectele a fost ghinionul. Nu ne-a picat ce am invatat a fost raspunsul celor mai multi la iesirea din salile de examen.
Poate ca o ultima revizuire a subiectelor inainte de examen i-ar fi ajutat, dar multi au ales sa se relaxeze in pragul probelor scrise.
Au fost insa si elevi constiinciosi.
Anul acesta, pentru proba de Limba şi literatura română, au fost pregătite două tipuri de subiecte, pentru profilul umanist şi respectiv cel real ale filierei teoretice. Unii elevi s-au aratat de-a dreptul revoltati de acest lucru.
La fel ca in anii anteriori unii au transformat examenul de bacalaureat in ocazie pentru a-si etala ochelarii de soare de firma, fustele si pantaloni cat mai scurti si tocurile cat mai intalte.
Au fost si elevi care au facut haz de necaz si au ales sa se minta pana la publicarea rezultatelor.
Mai emotionati decat ei s-au aratat parintii si bunicii care ii asteptau in fata centrelor de examinare si sperau ca acestia sa se descurce la prima proba scrisa.
Cei care nu au invatat, au incercat sa se inspire chiar in timpul probei. Desi regulamentul le interzice sa intre in sala de examen cu telefoanele mobile, carti sau alte obiecte, acestia au ignorat avertismentele profesorilor si au incercat sa fraudeze examenul. Din pacate pentru ei au fost prinsi si eliminati. 3 elevi din judetul Dambovita s-au aflat in aceasta situatie.
Şi în Teleorman doi elevi de la liceele „Virgil Madgearu” şi „Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede au fost eliminaţi din Bacalaureat pentru tentativă de fraudă. Pentru fapta lor elevii nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Acestia vor mai putea sustine examenul abia in toamna anului viitor.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

https://www.youtube.com/watch?v=1k2xA_32HnA

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe