PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BATRANETE, BOALA, SARACIE…

BATRANETE, BOALA, SARACIE…

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

Plateste un pret prea mare, pentru ca a avut ghinionul sa se imbolnaveasca intr-o tara in care persoanele cu handicap sunt condamnate la saracie. O batrana de 83 de ani, paralizata, traieste de pe o zi pe alta, pentru ca statul ii ofera lunar, pentru boala ei, numai 200 de lei. Singurul sprijin al femeii, fiul sau, nu poate aduce un ban acasa, pentru ca trebuie sa stea mereu la capataiul mamei. Nu o poate ajuta asa cum si-ar dori, pentru ca nu are bani sa o duca nici macar la un medic specialist.

A trait, a muncit, a tinut o casa, dar boala a tintuit-o la pat. De atunci traieste intr-o saracie lucie. Elena Florea din Rau Alb, Dambovita are parte de o batranete tare chinuita. Paralizata, femeia de 83 de ani, a ajuns sa depinda de fiul sau tot timpul. In urma cu cativa ani, reusea sa se miste, chiar daca sprijinita. Atunci, comisia medicala a incadrat-o cu grad de handicap accentuat, pentru care primeste o indemnizatie de aproximativ 200 de lei pe luna. Boala s-a agravat insa, iar femeia nu mai poate face nimic singura. Tot greul cade pe fiul ei, care nu poate munci si nu poate aduce un ban acasa, pentru ca trebuie sa isi ingrijeasca tot timpul mama.

Aceasta batrana sarmana ar fi avut o sansa la un trai mai bun. Daca ar fi fost incadrata in gradul unu de handicap, ar fi primit mai multi bani de la stat si ar fi avut dreptul si la un insotitor. Fiul sau ar fi putut sa o ingrijeasca mai bine, dar este disperat ca nu are bani sa o plimbe prin spitale si pe la medici specialisti, pentru a ajunge apoi in fata unei comisii medicale.

Cu doua milioane primiti de la stat, sarmana batrana abia supravietuieste. Sunt zile in care nici ea, nici fiul ei, nu pot pune o paine pe masa. Situatia lor disperata pare fara rezolvare.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

http://youtu.be/9jY8rRL58ok

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe