PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BEAU APĂ CU NOROI

BEAU APĂ CU NOROI

de Mditv
131 vizualizări

Situatie alarmanta in mai multe localitati din Dambovita, unde risca sa se repete dezastrul din nordul judetului, unde oamenii s-au imbolnavit si au ramas saptamani la rand fara apa. In comuna Raciu, de patru zile, la robinetele oamenilor curge apa neagra, pe care sunt nevoiti sa o bea si sa o foloseasca in gospodarie. Localnicii sunt revoltati si au iesit sa ceara explicatii. Autoritatile ridica din umeri, iar sefa Serviciului Public Judetean de Alimentare cu apa sfatuieste populatia sa o consume fara nicio teama. Problema vine dupa ce desi s-au inregistrat temperaturi caniculare, oamenii din zona au primit apa cu portia.

Așa arată apa pe care localnicii din Raciu ar trebui să o folosească la spălat, gătit și să o consume. De câteva zile oamenii sunt disperați și cer explicații. Mulți au băut apa și acum se tem pentru sănătatea lor.

Nu știu ce conține și cât de periculoasă este pentru că nici autoritățile locale și nici Serviciul Public Județean de Apă și Canalizare care furnizează apa nu le-a explicat nimic. Pentru că nu își permit să cumpere apă de la magazin și nu mai au cu ce să-și adape animalele, localnicii au ieșit în stradă.

Oamenii au făcut nenumărate reclamații la primărie și la serviciul care se ocupă de furnizarea apei în localitate, dar în zadar. Li s-a spus că nu există soluții momentan.

Chemat să stea de vorb cu localnicii, primarul a încercat să evite camerele de filmat inițial.

În cele din urmă a ieșit în fața oamenilor, dar ca să-i certe pentru că au avut tupeul să ceară explicații.

Am solicitat un punct de vedere și de la Serviciul Public Județean de Apă și Canalizare. Culmea, directorul serviciului sfătuiește populația să consume apa așa cum este. Angajații cunosc problemele, dar spun că nu sunt bani pentru achiziții momentan și că este dificil de remediat. Ba chiar dau vina pe populația din zonă că folosește apa pentru udat.

În privința restricțiilor, au fost puse afișe în comună, dar referitoare la altă localitatea. Totuși semnate de primăria Raciu. Cu privire la consecințele consumului, nu se știu deocamdată.

Medicii de familie nu recomandă consumul apei sub nicio formă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe