PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BUGET MAI SĂRAC – VIDEO

BUGET MAI SĂRAC – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Reducerea contributiilor de asigurari sociale va avea un impact negativ asupra bugetului general de 4,409 miliarde lei, in următorii cinci ani, se arata in motivarea la proiectul de Lege pentru modificarea Codului Fiscal, publicata de Ministerul Finanelor.
În 2014, impactul este estimat la minus 850 milioane lei, în 2015 la minus 4,86 miliarde lei, în 2016 la minus 5,206 miliarde lei și în 2017 și 2018 la minus 5,564 miliarde lei.
Conform proiectului de act normativ, cotele plătite de angajatori, în funcție de condițiile de muncă, pentru contribuția de asigurări sociale datorată sistemului public de pensii vor fi diminuate la 15,8% pentru condiții normale de muncă, 20,8% pentru condiții deosebite de muncă și 25,8% pentru condiții speciale de muncă și pentru alte condiții de muncă. În prezent, cotele sunt de 20,8%, 25,8% și, respectiv, 30,8%.
Această modificare va determina, conform motivării, ‘creșterea fondurilor rămase la dipoziția angajatorului, surse care pot fi folosite pentru crearea de noi locuri de muncă, contribuind astfel al creșterea bazei de calcul a contribuțiilor sociale’. De asemenea, va duce la creșterea numărului de contribuabili, implicit la eficientizarea raportului contribuții/beneficiari și a mesei de impunere, respectiv creșterea veniturilor asupra cărora se aplică contribuția, va stimula mediul de afaceri și va reduce rata efectivă de taxare a muncii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe