PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » IEFTIN PE HÂRTIE, SCUMP PENTRU BUZUNAR – VIDEO

IEFTIN PE HÂRTIE, SCUMP PENTRU BUZUNAR – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Mancarea s-a ieftinit pentru romani, arata datele statistice. In comparatie cu anul trecut, preturile alimentelor au scazut cu mai bine de trei procente. Cand ajung insa la piata, clientii stramba din nas cand vad preturile. Ei spun ca ieftinirile de care vorbesc staticienii, nu se simt si in buzunarele lor. Cei mai norocosi par sa fie cei care locuiesc in mediul rural, pentru ca, spre deosebire de cei de la oras, nu sunt obligati sa cumpere toate alimentele din comert.
Potrivit Institului National de Statistica, luna trecuta, romanii au platit mai putin pentru alimente si servicii. S-au scumpit usor marfurile nealimentare.
Produsele alimentare s-au ieftinit in mai, fata de luna anterioara, cu 0,12%. De exemplu, ouale s-au ieftinit cu 4%, iar zaharul cu 3,06%. Pe lista scumpirilor importante gasim fructele cu aproape 6 procente si unul din alimentele cele mai consumate de romani, cartoful, care s-a scumpit cu aproape 2%. Scaderea este mai mare in comparatie cu anul trecut, alimentele fiind mai ieftine cu 3,16%.
La piata si in supermarket-uri insa, clientii nu par sa simta ieftinirile de care vorbesc statisticienii. Oamenii spun ca alimentele sunt scumpe. Acest varstnic se condidera norocos pentru ca locuieste in mediul rural. Are cateva animale in gospodarie si nu este nevoie sa cumpere totul din comert. Spune ca altfel nu ar fi reusit sa se descurce, pentru ca pensia lui se duce in mare parte pe medicamente.
Ieftiniri usoare au fost inregistrate si la anumite servicii, respectiv chirii, transportul urban, transporturile aeriene si serviciile de telefonie.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe