PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BUGET..PE MUCHIE DE CUŢIT

BUGET..PE MUCHIE DE CUŢIT

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

O luna de zile! Aceasta este perioada pana la care Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste va reusi sa supravietuiasca in baza bugetului pe care il are la acest moment. Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate sustine ca sumele vor asigura necesarul pana cel tarziu la finele lunii octombrie dupa care toata speranta ramane in rectificarea bugetara, asteptata inca din vara. Cu toate acestea, nici in august si nici in septembrie spitalul nu a primit fonduri, singurii bani alocati fiind pentru investitii in constructii.

Speranta moare ultima in cazul Spitalului Judetean din Targoviste. Cu bugetul pe care il are in prezent, reprezentantii unitatii spun ca vor reusi sa acopere necesarul de tratamente si internari pana la sfarsitul lunii octombrie, cand vor ramane pe zero. Singura salvare ar fi o rectificare bugetara insa nu se stie cu exactitate daca va fi si cand va fi.

Chiar daca situatie nu este deloc una roz in cazul unitatii medicale dambovitene, iar din cauza problemelor financiare aparute inca din vara acestui an se punea in discutie chiar si o limitare a internarilor, o majorare a tarifelor pentru serviciile medicale la cerere  si o rationalizare a consumului pe fiecare sectie, acum reprezentantii spitalului se arata increzatori intr-o viitoare rectificare bugetara.

Rectificarea bugetara este precum lunimita de la capatul tunelului pentru Spitalul Judetean. In lunile august si septembrie nu au fost alocate fonduri,  singurii bani pe care i-a primit unitatea medicala fiind prin intermediul proiectelor europene si au fost destinati investitiilor in infrastructura.

REPORTER:  Cătălina SANDU

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe