PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BUGETARII, FĂRĂ TICHETE (ȘI) ÎN 2014 – VIDEO

BUGETARII, FĂRĂ TICHETE (ȘI) ÎN 2014 – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Bugetarii isi pot lua gandul de la tichetele de masa, tichetele cadou sau de vacanta! Prin ordonanta de urgenta, Guvernul a decis sa nu acorde aceste drepturi nici anul viitor. Este picatura care a umplut paharul, avertizeaza sindicatele. Unele au stabilit deja proteste pentru inceputul lunii septembrie, avand o lista lunga de revendicari. Federatia Solidaritatea Metal va organiza pichetari in fata sediului Guvernului, la care vor participa atat angajati din toate domeniile industriale, cat si bugetari. De la proteste nu vor lipsi nici sindicalistii damboviteni.

Tichetele de masa, cadou si de vacanta nu au mai fost acordate bugetarilor din 2009, iar actualul Guvern a decis sa blocheze platile si in 2014. Sindicatele sustin ca este o noua lovitura pentru angajati si sunt hotarate sa declanseze proteste. Au o lista lunga de revendicari: situatia economica dezastruoasa, continuarea masurilor de austeritate care au dus la saracirea populatiei, dar si legea dialogului social sau codul muncii, care sustin sindicalistii, ii lasa pe salariati fara aparare in fata abuzurilor angajatorilor. Federatia Solidaritatea Metal a stabilit deja calendarul protestelor. Din 1 septembrie, 150 de sindicalisti din domeniul industrial, dar si din cel bugetar vor picheta sediul Guvernului.

Neacordarea tichetelor de vacanta pentru bugetari repreznta si o lovitura pentru turism, sustin operatorii din domeniu. Cei mai multi angajati de la stat nu isi vor permite o vacanta, nici la anul, se plang agentii de turism, care in acest mod, pierd si ei numerosi clienti.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa, Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe